Over DNP 2020

Op donderdag 23 april wordt Dé Nationale Paddenstoelendag 2.0 georganiseerd door Delphy, LTO paddenstoelen en Mushroom Office. Deze editie vindt plaats bij de Champignonkwekerij De Hopwaag in Ammerzoden.

Tijdens de opening zal Prof. Dr. Han Wösten van de Universiteit Utrecht een beeld schetsen van de toekomst van schimmels. Onze industrie is gericht op de productie van eetbare paddenstoelen. Wösten zal ons beeld hierin verbreden wat mogelijkheden er zijn met schimmels. Na de workshops is het woord aan Helma Lodders, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de VVD en woordvoerster landbouw.

Tijdens deze dag zullen actuele onderwerpen, zoals personeel, champost, opleidingen en ander innovaties in kleine groepen in workshops besproken worden. Heeft u een innovatie die niet gemist mag worden door de Nederlandse kweker, meldt u dan aan. Naast deze onderwerpen zal Familie Hemert een rondleiding geven op de kwekerij.

Zoals u gewend bent op Dé Nationale Paddenstoelendag, is er ook alle ruimte om met elkaar te netwerken. Voor eten wordt gezorgd en we sluiten af met een borrel.